Máme mezi sebou Akademické mistry Evropy z Istanbulu!

Osmiveslice žen - 1. místo

Na začátku září někteří z našich veslařů vyrazili na Akademické mistroství Evropy do Istanbulu. Reprezentovali nejenom svůj domácí klub a Českou republiku, ale i vysoké školy na kterých pilně studují. Pojďme se podívat, jak se v Turecku měli.

Jednalo se o tři sportovkyně a jednu známou firmu klubu SK Hamr Viléma Pachmana. Jelikož mají dámy přednost, začněme výkonem Kateřiny Hartmanové, Valentýny Solařové a Anny Šantrůčkové. Všichni zmínění studují na Univerzitě Karlově v Praze. Kačka se současně věnuje nutriční terapii a fyzioterapii. Skloubit náročné studium s pravidelným tréninkem je obtížné. Kačka si přesto dokáže udržet výkonnost na vysoké úrovni. Anička bude jednoho dne paní učitelka zeměpisu a tělesné výchovy. Ta pro změnu studuje na dvou fakultách a je obdivuhodné, jak se škole vedle těžkých tréninků věnuje. Valča studuje též fyzioterapii, a to velice úspěšně. Přišla k nám veslovat z Otrokovic a my jsme moc rádi, že si vybrala zrovna náš klub! Holky, ačkoli neměly k trénování na osmě příliš prostoru, podařilo se jim vybojovat neuvěřitelné první místo. A my se v tuto chvíli můžeme pyšnit Akademickými mistryněmi Evropy! Vilém Pachman také nezklamal. Domů nám přivezl cenný bronz! Na osmě je od první posádky dělila pouhá vteřina. Ve škole na něj můžou být hrdí, náš Vilém studuje politologii a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd. Minulý rok se nám vrátil z Erasmu z Londýna, kde pilně trénoval.

Není náhodou, že mezi tuto čtyřčlennou partu patří rovnou tři odchovanci Mgr. Luboše Ondráčka, našeho hlavního trenéra, který svými zkušenostmi obohatil už spoustu závodníků. Luboš své svěřence ve studiu vždy podporoval.

Pro všechny naše reprezentanty to byla první návštěva Istanbulu. Město je zaujalo zejména pro svojí kulturu. Z čeho ale byli velice zklamáni, byla organizace závodů. Neustálé čekání a chaotické změny v programu byly pro závodníky vyčerpávající. Energii nemohli nabrat ani při stravování, jelikož zařízené jídlo neodpovídalo stravě sportovců. Každý den nezapomenutelná smažená ryba v bílé housce. Dlouhé cesty na závodiště také přispěly k tomu, že se závodníci vrátili domů velice unaveni.

My však věříme, že stačili nabrat sílu do dalších startů. Moc si jich vážíme a jsme pyšní nejenom na jejich skvělé sportovní výkony, ale i na jejich studium na jedné z nejprestižnějších univerzit Evropy.

Osmiveslice mužů - 3. místo